Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Nieuwsberichten van en over Cor Melchers

21

okt
2014

In Nieuwsberichten van en over Cor Melchers

Door Admin

Boekpresentatie Cor Melchers groot succes

On 21, okt 2014 | In Nieuwsberichten van en over Cor Melchers | Door Admin

Afgelopen zondag heeft onder grote belangstelling de boekpresentatie van het boek ‘Cor Melchers, Schilder van Kleurende Eenvoud’ plaatsgevonden.

In de bibliotheek van het Dominicanenklooster werd na een indrukwekkende speech van Henk Jongerius O.P. en prior van het klooster,  het boek ten doop gehouden.

De vele kunstvrienden en belangstellenden waren getuige van het aanbieden van het eerste exemplaar van  het  fraaie hard-cover kunstboek  aan Dora  Melchers- Neijenhuis, moeder van de kunstenaar Cor Melchers. Dit fraaie boek met maar liefst 275  en 13 zwart-wit foto’s  geeft naast een biografie een schitterende kijk op  de artistieke ontwikkeling van de Huissense kunstenaar.

Zijn tocht van realisme naar naïef expressionisme  in de schilderkunst gunt de lezer een vlot leesbaar zicht op een ontwikkeling die door steeds meer mensen in binnen en buitenland wordt omarmd.

Het boek is verkrijgbaar voor 20 euro in diverse boekhandels in de regio. Boekhandel Polman in Bemmel gaat zelfs zover het boek binnen een bescheiden expositie van zijn schilderijen te plaatsen.

Verder is het boek te koop bij boekhandel Het Colofon in de Bakkerstraat  56 te Arnhem. Bij Bruna in de Langestraat te Huissen. Ook te koop bij Kapsalon Hendriksen te Huissen Zand, bij de Historische Kring Huessen in de Vierakkerstraat 39 te Huissen en aan de balie van het Dominicanenklooster Huissen aldaar.

Boekpresentatie Cor Melchers