Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Nieuwsberichten van en over Cor Melchers

05

okt
2014

In Nieuwsberichten van en over Cor Melchers

Door Admin

Cor Melchers geeft een boek uit

On 05, okt 2014 | In Nieuwsberichten van en over Cor Melchers | Door Admin

Op 19 oktober 2014 presenteert Cor Melchers zijn boek ‘Cor Melchers, Schilder van Kleurende Eenvoud’. Naast een biografische inkijk in het leven van Cor Melchers toont het boek een grote hoeveelheid aan kleurenfoto’s. Niet alleen de stijl kenmerkende naïeve werken, maar ook een aantal foto’s van zijn vroegere werk worden hierin op aantrekkelijke wijze gepresenteerd.

De vrolijke naïeve schilderijen met de kenmerkende zwarte lijntjes, die inmiddels in binnen- en buitenland bekend zijn, tonen vooral landschappen en stadsgezichten. Menig liefhebber van naïeve kunst vindt inmiddels haar weg naar de schilderijen van Cor.

De teksten en foto’s die in het boek te vinden zijn door Nadia de Bruin, die Cor heeft aangezet tot het maken van deze biografie, geredigeerd. Daarnaast heeft zij ook het contact met drukkerij Grafistar voor haar rekening genomen.

Het boek, een hard-cover bestaande uit 128 pagina’s, is (ook vooraf) per E-mail te bestellen bij Cor tegen een prijs van 20,00 euro (exclusief 4 euro verzendkosten). Vanaf 19 oktober 2014 is het boek verkrijgbaar bij de Bruna in de Langestraat te Huissen en tevens aan de balie van het Dominicanenklooster (Stadsdam 1) te Huissen.

De boekpresentatie vindt plaats in het Dominicanenklooster te Huissen, een locatie die een belangrijke rol speelde en speelt in de ontwikkeling van zijn groei als mens en schilder.

Boekpresentatie