Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Nieuwsberichten van en over Cor Melchers

28

okt
2008

In Nieuwsberichten van en over Cor Melchers

Door Admin

Cor Melchers wint De Mieke Bles Kunstprijs 2008

On 28, okt 2008 | In Nieuwsberichten van en over Cor Melchers | Door Admin

HUISSEN – De Huissense schilder van naïeve schilderijen Cor Melchers kwam laatst als winnaar uit de bus van de eerste Mieke Bles Kunstprijs 2008.

Negen Lingewaardseen beginnend kunstenaars hadden ieder 2 werken bij de ‘PvdA Art Foundation’ ingeleverd. Na een uiteenzetting van Mieke Bles, scheidend raadslid van de gemeente Lingewaard, kwam de driehoofdige jury met voor iedere deelnemer een op maat gesneden juryrapport. De ingebrachte schilderijen en beelden werden geprezen om het hoge niveau. Het werk van winnaar Cor Melcherswerdbetiteld als opvallend vrolijk van kleur, origineel en consequent in de voorstellingen.
In het gemeentehuis van Huissen werd door burgermeester Harrie de Vries aan de blij-verraste winnaar Cor Melchers een waardecheque van 500 euro overhandigd met een expomogelijkheid in het gemeentehuis gedurende de komende maand november. Vanaf begin november tot december zullen er 14 werken van Melchers in de hal en kloostergang van het gemeentehuis in Huissen te zien zijn tijdens de normale openingstijden.

Cor Melchers wint de Mieke Bles Kunstprijs 2008