Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Over Cor

Cor Melchers exposeertDe Huissense kunstschilder Cor Melchers (geboren in 1954) is enkele jaren actief geweest als schilder van naïeve schilderijen.

Zijn stijl is opvallend vrolijk en bont van kleur. Het laat ook de alledaagse en gewone taferelen zien in een wat geromantiseerde en harmonische omgeving. Schoonheid ligt in oprechte eenvoud en draagt mede bij tot simpel geluk, zo lijkt zijn devies. Behalve een rijk kleurenpalet, doen de zwarte belijningen weldadig en verfrissend aan. De kleurvlakken worden daarmee op hun plek gezet.

Zijn werken zijn veel gevraagd door een brede en groeiende groep van liefhebbers en waren op verschillende exposities in eigen als ook in het buitenland te bekijken. Daarnaast verzorgde Cor Melchers diverse workshops, onder andere in het Dominicanenklooster Huissen als ook in eigen atelier.

Op 24 oktober 2008 kreeg Cor Melchers uit handen van de burgemeester van Lingewaard in Huissen de Mieke Bles Kunstprijs 2008 uitgereikt.

Op 19 oktober 2014 presenteerde Cor Melchers zijn boek ‘Cor Melchers, Schilder van Kleurende Eenvoud’. Naast een biografische inkijk in het leven van Cor Melchers toont het boek een grote hoeveelheid aan kleurenfoto’s. Niet alleen de stijl kenmerkende naïeve werken, maar ook een aantal foto’s van zijn vroegere werk worden hierin op aantrekkelijke wijze gepresenteerd.

Cor Melchers is op 15 september 2015 overleden in de leeftijd van 61 jaar.